Prekener

"Vise menn og kvinner søker fremdeles Jesus"

DIALOG

Høymesse i St Petri 1 mars 2015, ’Hvem er Jesus?’

Dialogprest Kian Reme og imam Aladdin Mujezinovic

 

St Petri kirke, 16 november 2014:

"Det finnes farlige skriftord. Noen skriftord, enten vi finner dem i Bibel eller Koran eller andre steder, - har kraft til å mobilisere den totale offervilje. Samtidig ser vi at det er mange som bruker hellige tekster til aggresjon og undertrykkelse."

 

 

Preken i St Petri kirke 17 august 2014:

"Det trengs en helt ny dialog der vi jager etter fred. Og det er okkupasjon og blokade og voldelig maktbruk som hindrer fred og framgang."

Domkirken 1 mai 2012:

"I den globale husholdningen er det vi som er rike. Derfor trengs det ikke bare paroler og resolusjoner – vi trenger en aktiv kirke. Vi trenger fagbevegelsen, politiske bevegelser og organisasjoner som slåss mot uretten og forskjellsbehandlingen."

 

- "Det er farlige ting der ute. Farlige folk. Folk vi er redde for. Vi er redde for folk som ikke respekterer vår tro og vår integritet og våre grenser."

(Domkirken 23 april 2012)

Kian Remes preken i Domkirken på jubelmesse 2 påskedag 2010:

- "I den første inkarnasjon kom Gud i kjøtt og blod til vår lidende verden. I denne oppstandelsens inkarnasjon kommer Gud for å gi oss kjøtt og blod fra en ny verden - den kommende verden."

- "Langfredag og påskemorgen sammen gir oss alle både forsoning - og liv i den kommende verden. For alle, uten unntak. Når Gud er raus, må vi slutte med å være smålige: Dette er for alle, uten unntak!"

Kontakt

Oslo og nasjonalt:

KD@kirkeligdialogsenter.no
Tlf: 41 55 50 63

Bergen:

gudveig@kirkeligdialogsenter.no
Tlf: 93 84 05 87

Stavanger:

KDS@kirkeligdialogsenter.no
Tlf: 90 75 25 99

Bottom