Medieoppslag

- Vær så snill å hjelp meg. Jeg ser brødre og søstre bli drept foran øynene mine. Jeg er bare 16 år og kan ikke gjøre noe, sa Prjin Afrushi under mandagens markering i Stavanger

 

Odd Kristian Reme bar et såkalt palestinaskjerf da han 9. november talte i Stavanger under 75-årsmarkeringen av Krystallnatten i 1938. Dette falt enkelte tungt for brystet og fortrengte i noen grad budskapet hans. Her er hele talen:

De preker hverken om helvete eller liv etter døden, men tilbyr meditasjon og røkelse. Den norske kirke lar prester gå barbent, ha blomster i håret og slå på tibetanske bønneboller.

 

 

Biskop Erling Pettersen går sammen med ledere fra Muslimsk fellesråd og den Katolske kirken i Stavanger og protesterer mot utvisningen av presten for den etiopisk-ortodokse menigheten i Stavanger.

Det går diskusjoner om prinsesse Märthas smykkekolleksjon som er laget av steiner som hevdes å ha bestemte frekvenser. Er det forenlig med kristen tro?

 

 

 

- Jeg elsker smykkene! Jeg er prest, og når smykkene heter "Goddess," må jeg jo ha dem, sier Trym Mathiassen med et smil. Hun jobber som dialogprest ved Kirkelig dialogsenter i Stavanger.

Silje Trym Mathiassen ser ein kime av Gud i alle menneske, uansett kva dei trur på. Måndag blir ho ordinert til dialogprest i Stavanger.

Kontakt

Oslo og nasjonalt:

KD@kirkeligdialogsenter.no
Tlf: 41 55 50 63

Bergen:

gudveig@kirkeligdialogsenter.no
Tlf: 93 84 05 87

Stavanger:

KDS@kirkeligdialogsenter.no
Tlf: 90 75 25 99

Bottom