Bergen>Aktiviteter>Inter>Forestilling for organisasjoner

Tros- og livssyns forestilling for offentlige organisasjoner og andre

Vi utforsker likheter, forskjeller, tolkninger og erfaringer for å kunne bidra til økt et inkluderende arbeidsmiljø og en bredere religionsforståelse i samtaler med mennesker fra ulike kulturelle og religiøse bakgrunner. Gjennom forestilling får tilskuerne høre et mangfold av levende fortellinger tilknyttet tro og livssyn fortalt ut ifra fortellernes individuelle livserfaringer. I forestillingens avsluttende dialogrunde, får deltagerne muligheten til å stille utdypende, oppklarende og kritiske spørsmål til forestillingens "fortellere". Det understrekes at alle spørsmål blir besvart etter beste evne og ut i fra fortellerens egne induviduelle oppfatning, ikke på vegne av trosretningen eller samfunn fortelleren tilhører.

Forestillingen er et Gratis tilbud til organisasjoner som ønsker å løfte frem dialogen i vår flerkulturelle og flerreligiøse hverdag. Vi ber private bedrifter om å ta kontakt for å diskutere tilpassinger og eventuelle kostnader.


Utforming:

  • Introduksjon
    Forteller om Inter prosjektet og hva tilskuerne skal få møte.
  • Forestillingen
    3 til 5 fortellere fra ulike tros- og livssynsbakgrunner, deler sine personlige erfaringer om tro, liv og mening. Gjennom ulike dramaturgiske virkemidler blir disse fortellingene satt i dialog med hverandre, slik at både likheter og ulikheter mellom fortellingene kommer til syne.
  • Dialogrunde
    Etter fortellingsforestillingen gis det er lite innlegg om dialogiske perspektiver, for så å gå videre til en fri dialog del mellom fortellerne og tilskuerne.
    Her får tilskuerne mulighet til å stille fortellerne alle slags spørsmål, av både den utdypende, oppklarende og kritiske sort.

    Forestillingen kan også tilpasses til; konfirmant undervisning, foredrag, opplæring (m.m) ta gjerne kontakt om du ønsker mer informasjon om dette.


Forankring:
Tanken bak Inters forestillinger er at å møtes ansikt-til-ansikt med personer med ulike overbevisninger er en viktig del av å heve den flerkulturelle kompetansen og skape et inkluderende felleskap. Noen av fortellerne har vokst opp religiøst, andre uten et spesielt forhold til tro- og livssyn. For noen ble tro og livssyn en utfordring, mens andre ble det er fundament å bygge videre på. Gjennom fortellingene får tilskuerne innsikt i hvordan det kan oppleves å tilhøre ulike tros- og livssynstradisjoner. Samtidig forhindrer fortellernes mangfoldige bakgrunner og individuelle utgangspunkt at forestillingen blir forkynnende. Med utgangspunkt i denne tankegangen, ønsker Inter å bidra til økt religionsforståelse, kritisk tenkning, et inkluderende uenighetsfellesskap og en bredere dialog i mangfoldssamfunnet.

 

Praktiske elementer:

  • Les mer om tidsomfang, utstyr og andre praktiske forestillingselemener; HER
     
  • Her du vært på en av våre forestillinger? Send oss gjerne en Tilbakemelding ! :)
     
  • Vi er alltid på utkikk etter nye fortellere til forestillingene våre! (betalt arbeid)
    Ler mer om hva det vil si å være en forteller; HER
     
  • Ta gjerne kontakt derfor du ønsker du å høre mer om Inters arbeid, eller avtale et besøk.

 

W3Schools


Ta gjerne kontakt dersom du vil høre mer om arbeidet vårt.
Prosjektleder: Ole Thomas Lindebø
Epost: inter@kirkeligdialogsenter.no
Telefon: 92 62 19 13

Powered by Cornerstone