Bergen>Kalender>Dialogkveld

Dialogkveld

Kveldens tema er: Høyreekstremisme og viktigheten av dialog!

Velkommen til Dialogkveld!

Et åpent arrangement for deg mellom 17 og 30 år


Dialogkveldene er en unik mulighet til å bli kjent med nye menneske, synespunker og perspektiver! Vi tar opp ulike tema som; kjønn, religionsfrihet, natur, gudsbilder, vitenskap og mer..

Her er alle er velkomne uansett tro og livssyn!

Vi starter kvelden med en enkel GRATIS middag (ops: gi beskjed om du har allergier) og småsnakk.
Så starter vi dialogen med en kort introdusjon av kveldens tema, hvorpå vi samler oss i en stor gruppe og diskutere ulike påstander, spørsmål og problemstillinger som er knyttet opp til dagens tema. Det vil være en ordstyrer til stede som sikrer at alle kan bli hørt.

Her driver vi ikke med debatt, målet er ikke å overbevise andre om at "din mening er den eneste rette". Dvs; vi trenger ikke gi slipp på våre egne meninger, men vi skal heller ikke dytte meningene våre på andre. Målet er å lytte til hverandre i forsøk på å forstå hvor den andre "kommer fra". Hvorfor de mener det de mener? Hvordan de kom til konklusjonen sin?... Slik bygger vi respekt og lærer og se verden på nye måter. Du trenger selvfølgelig ikke snakke om du ikke vil.

Kveldens tema:

Samfunnet omkring oss er i stadig endring; flere kulturer, ulike menneskesyn, ulike ritualer og varierende sosiale normer.
Det er lett å bli litt overveldet av mengden av ting en må forholde seg til, så vel som nyheter terror og høyreekstremisme.

Denne kvelden tar vi opp; Hvordan snakker vi om de tingene vi ikke forstår? Hvordan kan vi forebygge missforståelser og lærer hverandre bedre å kjenne?

Påmeling:

For at det skal være er nok mat til alle, anbefaler vi at du melder deg på vårt Facebook arrangement: HER
Eller sender oss en e-post eller sms.

 

W3Schools
Følg oss på Facebook eller se på vår kalender for å få med deg fremtidige dialogkvelder!

Har du forslag til et dialogtema vil vi gjerne høre om det! :)

Dialogkveldene er et sammarbeid mellom Kirkelig Dialogsenter og Bergen Moske. Les mer om dialogkveldene og Inter prosjektet; HER

Powered by Cornerstone