Bergen>Nyheter >Korona hjemmekontor
Korona hjemmekontor

Korona hjemmekontor

Bruk mobilen som web-kamera og mikrofon

Korona pandemien gjør at mange må arbeide fra hjemme. Dette gjør selvsagt "reisen til jobb" lettere, men over tid kan det også kjennes ensomt å arbeide isolert fra kollegaene våre. Løsningen har vært å treffe online gjennom zoom, teams [...] men som de fleste av oss sikkert har erfart er ikke alltid det tekniske utstyret er like samarbeidsvillig... En løsning er å investere i nytt utstyr, men dette kan fort bli dyrt. Så etter noen kreative Google søk, fant vi frem til en enkel og billig løsning som vi ønsker å dele med dere, i håp om det kan bidra til at "dialogen flyter lettere".
Nedenfor finner du en steg for steg bruksanvisning om hvordan du kan bruke mobilen din som trådløst webkamera og mikrofon.

Bruk mobilen som trådløst webkamera og mikrofon

99% av tiden vil mobilen din ha et langt bedre kamera og mikrofon enn det som er innebygget i datamaskinen. Gjennom denne bruksanvisningen lærer du hvordan du kan bruke mobiltelefon som trådløst webkamera og mikrofon, slik at stemmen din blir tydeligere og bildet blir bedre når du snakker med andre på nett. Denne løsningen fungere for Iphone, Android, Windows pc og Mac 2021 (M1 chip eller nyere).

 

1: Last ned programvaren til datamaskinen din

  • Programvare filen (Download for Windows)
  • Velg språk (denne bruksanvisningen tar utgangspunkt i engelsk). "Next" og så "Install".
  • Når den er ferdig installert, trykker du "Finish" og programmet vil starte opp.
Korona hjemmekontor

2: Last ned "IVCam" appen til din mobil

 

3: Koble til

  • Sørg for at mobiltelefonen din og datamaskinen din er på samme WIFI nettverk.
  • Start "IVCam" appen på mobil
Korona hjemmekontor
  • Mobiltelefonen din skulle finne datamaskinen din automatisk og du vil nå få opp et bilde av hva mobiltelefonen din "ser".
Korona hjemmekontor


Og da skulle alt være på plass!
I de ulike møte programvarene (Zoom, Teams, Skype ...) vil du nå kunne velge "iVCam ditt-pc-navn" som webkamera og mikrofon. Så er det bare å finne en finn plass å sette fra deg mobilen, slik at de kan se deg.

NB: Dersom mobilen ikke finner pc'en din automatisk, trykk på "sikrel-pil" ikonet på mobilen.

Korona hjemmekontor

 

Du kan bruke "iVCam" programet gratis, men du oppleve litt reklame og andre små begrensninger. Det koster 289,- å kjøpe programmet, vi bruker selv den betale versjonen.

Nedenfor finner du en oversikt over hvordan du endrer webkamera innstillingene i møteprogramvaren din over til ditt nye "iVCam" webkamera.

 

Microsoft Teams:

Korona hjemmekontor Korona hjemmekontor

 

Zoom:

Korona hjemmekontor Korona hjemmekontor

 

Skype:

Korona hjemmekontor Korona hjemmekontor

 

Håper du fant bruksanvisningen nyttig. Lykke til i møtene dine hilsen oss i dialogsenteret!

Les også
Utlysning: Fortellere og deltakere til interreligiøs dialoggruppe for unge voksne Kirkelig Dialogsenter Bergen (KDB) driver den interreligiøse gruppen INTER for unge voksne...
Les mer
Inter prosjektet vårt beveger seg ut i digitale arenaer! "Zoom" forestillinger og online dialog på Høyskolen på Vestlandet i anledningen av deres Mangfolds og profesjons dager....
Les mer
Powered by Cornerstone