Drammen>Aktiviteter>Podkast>Arzanne De Vitre
Arzanne De Vitre

Arzanne De Vitre

Fra Asia til Åssia..

- Jeg oppsøker alle muligheter og arenaer for dialog og samtale hvor det går an å vise at vi kan leve sammen til tross for våre forskjeller, sier Arzanne.

Episoden med Arzanne ble publisert 27. februar. En oversikt over alle episodene finner du på Ypsilonsamtalenes hjemmeside

Arzanne De Vitre er født i Bombay i en familie der religiøs tro var en viktig - og hverdagslig sak. Med røtter i zoroastrisme og med relasjoner til både kristendom og sufisme, ble Arzanne tidlig fascinert av mangfoldet hun var omgitt av. Templer, kirker, moskeer - alle slags hellige hus og alle slags mennesker var naboer. Etter studier i London der hun traff en norsk mann, kom hun til Drammen - og en totalt annen verden. Ja, en ny klode for en indisk storbyjente.

Arzanne underviser hos Drammen voksenopplæring (tidligere Introduksjonssenteret i Drammen) og er en aktiv deltaker i byens kulturarbeid. Jeg traff henne første gang da hun kom løpende for å delta i folkemøtet om å starte et dialogforum i 2007 - hun hadde lest om det i avisen samme morgen - og ville være med.

En ny episode av Ypsilonsamtaler publiseres ukentlig.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Publisert 24.02.2020
Powered by Cornerstone