Drammen>Aktiviteter>Podkast>Halldis Kirkeng
Halldis Kirkeng

Halldis Kirkeng

-Når livet blir snudd opp ned..

- Jon, mannen min, fikk agressiv hjernekreft for 5 år siden. Det er så mye skam knyttet til hjernekreft. Vi vil gjerne bidra til mer åpenhet, sier Halldis

Halldis Kirkeng vokste opp på Geilo der far drev butikk. Familien var aktiv i kirken og Halldis “bodde” mer eller mindre på menighetshuset i oppveksten. Hun fikk dra på internatskole for å ta videregående og kom inn i et spennende musikkmiljø der.  Musikken satte retning for resten av livet hennes. I tillegg til sangen har Halldis jobbet som lærer og senere med lederutvikling i mange år. Mama Maggie, engelen fra Kairos søppelberg holdt et innlegg på Leadership Summit i Chicago der Haldis var tilstede. Dermed tok livet en ny retning for henne. 

For fem år siden ble Jon, mannen hennes, rammet av aggressiv hjernekreft. Livet ble enda en gang snudd opp ned. De kjemper sammen mot sykdommen og kunne nettopp feire at Jon lever fem år etter at han ble syk.

Episoden med Haldis blir publisert 26. mars. En oversikt over alle episodene finner du på Ypsilonsamtalenes hjemmeside

En ny episode av Ypsilonsamtaler publiseres ukentlig.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Publisert 23.03.2020
Powered by Cornerstone