Drammen>Aktiviteter>Podkast>Ana Maria Silva-Harper
Ana Maria Silva-Harper

Ana Maria Silva-Harper

- Jeg finner meg ikke i at folk forteller meg at “slik skal det være”. Jeg spør alltid: Hvorfor det?!

 

Vi må ikke starte med å si: Hva kan vi hjelpe deg med? Spør heller: Hva vil du? Hva ønsker du å bidra med?, sier Ana Maria.

Ana Maria Silva-Harper er født i Venezuela og vokste opp i en god og trygg familie. Hun gikk på katolske privatskoler og kom til Norge på besøk etter å ha fått en norsk "søster" da hun var utvekslingsstudent i USA etter videregående. Her ble hun forelsket både i landet og en ung mann noe som etter hvert gjorde at hun flyttet til Norge - og etter noen år til Drammen.. 

Ana Maria ble tidlig bevisst urettferdigheten i verden og ble en liten opprører som stilte mange spørsmål om ting hun reagerte på hjemme i Venezuela. - Jeg finner meg ikke i at folk forteller meg at “slik skal det være”. Jeg spør alltid: Hvorfor det?!, sier hun. Nå er forholdene i landet helt forferdelig og har vært det lenge. Familien der har levd i “karantene” i 10 år nå, sier hun.

Ana Maria ble engasjert i kommunens arbeid med innvandrere fra tidlig 90-tall og var med på å stifte Drammen minoritetsråd som hun de 10 siste årene har vært leder for. Hun er aktiv i Høyre i drammenspolitikken, har vært leder i Drammen Røde Kors, bidratt til etableringen av den store Globusfestivalen for å nevne noe. Det siste prosjektet hennes er Jasmin kvinnenettverk som siden starten for 4 år siden nå har over 130 medlemmer. 
 

Episoden med Ana Maria Silva-Harper blir publisert 23. april. En oversikt over alle episodene finner du på Ypsilonsamtalenes hjemmeside

En ny episode av Ypsilonsamtaler publiseres ukentlig.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Publisert 21.04.2020
Powered by Cornerstone