Drammen>Aktiviteter>Podkast>Enver Djuliman
Enver Djuliman

Enver Djuliman

-Vær forsiktig med dine identiteter!

-Vi må lære oss å elske landet til våre barnebarn og ikke hele tiden snakke om landet til våre foreldre og besteforeldre.

 

Enver døde dessverre noen få uker etter vår samtale. En god venn og dialogforkjemper er gått bort. Fred over hans minne!

 

Enver Djuliman er født i Mostar, i nåværende Bosnia-Herzegovina. Han hadde sine barne- og ungdomsår der, i Sarajevo og i Beograd. Han utdannet seg til jurist og jobbet ved sykehuset i Mostar da krigen kom i 1993. Han måtte flykte i sikkerhet med familien og kom til Norge 3. september 1993, det eneste landet i Europa med åpne grenser for dem på den tiden. I Norge har Enver engasjert seg sterkt i menneskerettighetsarbeid og skrevet flere bøker, blant andre “Forsoning” som kom i 2016. Prosjektet “Bygg broer - ikke murer” inspirerte til etablering av undervisning og utvekslingsreiser for ungdom - og til menneskerttighetsstudier på Høyskolen i Buskerud, nåværende Universitetet i Sørøst-Norge. Enver har siden 1996 jobbet  for Den norske Helsingforskomiteen. 

- Episoden med Enver Djuliman ble publisert torsdag 9. juli. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 06.07.2020
Powered by Cornerstone