Drammen>Aktiviteter>Podkast>Bassam Alahddin Alshawa - ep. 1
Bassam Alahddin Alshawa - ep. 1

Bassam Alahddin Alshawa - ep. 1

- I førti år har jeg skrevet fra høyre til venstre. Nå må jeg skrive fra venstre til høyre!

-Jeg mistet alt; familie, eiendom, jobb og hjemland. Nå har jeg fått et nytt liv i Norge, sier mannen som i løpet av 4 år har fått fast jobb, snakker godt norsk og har etablert seg i egen bolig

Bassam Alahdin Alshawa ble født i Homs i Syria for litt over 40 år siden. Der vokste han opp med 6 søsken og storfamilien i nabolaget. Bassam elsket å være hos besteforeldrene, og hver torsdag kveld var alle samlet til måltid og prat. Han var ikke interessert i skole og kom allerede som 12-åring i mekanikerlære. Han ble en meget dyktig sveiser og jobbet mye. Underveis ble han fascinert av lesning og kunne ikke få nok av bøker. Etter hvert stiftet han stiftet familie og hadde et trygt og godt liv inntil krigen kom. 

Bassam forteller sin dramatiske historie om flukten, sorgen og det nye livet i Drammen som startet for 4 år siden da han kom hit som kvoteflyktning.

- Episoden med Bassam Alshawa publiseres torsdag 3. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Publisert 03.09.2020
Powered by Cornerstone