Drammen>Aktiviteter>Podkast>Margaret Etokebe
Margaret Etokebe

Margaret Etokebe

-Det er urettferdig og galt å beskylde innvandrere for uforsiktighet og manglende omtanke!

-Folk må forstå hvor komplisert dette er, sier hun. Innvandrere har ofte jobber der kontakt med mennesker er nødvendig og få kan være på hjemmekontor. Derfor er gruppen naturligvis mer utsatt for smitte, sier Margaret.

Margaret Etokebe ble født i Uyo, en by sør-øst i Nigeria med flere innbyggere enn hele Norges befolkning. Der vokste hun opp med sterk tilknytning til sin lokale kirke. Hun utdannet seg til sykepleier og flyttet til Lagos og jobbet der. Hun giftet seg etter hvert med James som hadde familie i Norge. De flyttet hit i 2001. Margaret gikk i gang med norskkurs fra første stund. Med utrolig pågangsmot fikk hun raskt jobb, tok høyere utdanning i helseledelse og en doktorgrad i personorientert helse og omsorg. Nå er hun avdelingsleder i Drammen kommune. Hun er også pastor og leder av pinsemenigheten Redeemed Christian Church of God (RCCG)  som er en av flere norske avdelinger av en verdensomfattende kirke med utspring i Nigeria. Margaret har engasjert seg i Buskerud innvandrerråd der den siste tiden har vært fokusert på utfordringene med korona-epidemien.

- Episoden med Margaret Etokebe  publiseres torsdag 26. november. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 25.11.2020
Powered by Cornerstone