Jon Helgheim

Jon Helgheim

-Det er vanskelig å nå fram uten å være tydelig og spissformulert.

-Faren er at folk kan tro at svært kompliserte saksforhold er enkle..

Jon Helgheim ble født på Hokksund i 1981 og vokste opp i en søskenflokk på 14. Det var mye liv og leven i søskenflokken og sterkt samhold i familien. Hver sommer dro de til Brunstad ved Sandefjord på camping sammen med menigheten de tilhører. “Smiths venner”, eller Brunstad Christian Church som er det offisielle navnet, møttes der til sommerferie og kristent fellesskap. Jon husker med glede gode sommerdager med bading og lek.

Rundt kjøkkenbordet hjemme gikk praten om aktuelle saker og diskusjonene gikk ofte høylytt, også om politikk. Jon fikk tidlig sans for å argumentere og finne svar på vanskelige spørsmål. Flere familiemedlemmer hadde sans for FrP og Carl I. Hagen. Jon kom med i partiarbeid som ganske ung mann og har gjort en imponerende karriere både lokalt og senere sentralt i partiet. 

Nå kjenner hele Norge den tydelige politikeren som kom på Stortinget fra Buskerud i 2017. Jon fikk snart den veldig synlige rollen som partiets innvandringspolitiske talsperson. Det krever sitt. I denne samtalen reflekterer vi blant annet over virkemidlene i politisk debatt og hva det gjør med nyanser og presisjonsnivå.

- Episoden med Jon Helgheim  publiseres torsdag 3. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 30.11.2020
Powered by Cornerstone