Fadumo Abdi

Fadumo Abdi

-På dagsenteret der jeg jobber er vi som en familie

Noen var veldig skeptiske første gang jeg kom som hjemmesykepleier men vi ble raskt gode venner, forteller Fadumo

Fadumo Abdi ble født nord i Somalia i den lille byen Buuhoodle og kom som nittenåring til desemberkalde Norge. På 90-tallet var det få mennesker fra Somalia her og det var krevende å finne ut av livet i det nye landet. Fadumo tok sykepleieutdanning og har nå lang fartstid i yrket både her og i England. - Noen var veldig skeptiske første gang jeg kom som hjemmesykepleier, men vi ble raskt gode venner, forteller hun. 
Fadumo jobber nå på et av Drammen kommunes dagsenter for eldre. Vi er som en familie der, sier hun.
Gjennom sin organisasjon Najib helseseorganisasjon jobber hun nå i et større prosjekt med å informere eldre somaliske innvandrere om koronaepidemien.

- Episoden med Fadumo Abdi  publiseres torsdag 10. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 09.12.2020
Powered by Cornerstone