Drammen>Aktiviteter>Podkast>Elisabeth Tveter Briseid
Elisabeth Tveter Briseid

Elisabeth Tveter Briseid

En elev åpnet øynene mine..

Da Elisabeth glad og takknemlig sto og stelte sitt nyfødte barn, ble hun overveldet av tanken på alle som var mindre heldig enn henne.

Elisabeth Tveter Briseid er engasjert leder av Besteforeldrenes klimaaksjon i Drammen og omegn. I denne samtalen forteller hun om hva som tente engasjementet hennes på 1970-tallet og hvordan det har preget hennes liv fram til i dag. Hun har jobbet som lærer, som medarbeider i Fremtiden i våre hender og som aktivist med avisartikler og mobiliseringer. 

Da hun og mannen bodde i Paris noen år, fikk hun oppleve presentasjonen av FNs klimapanels rapport. Hjemme i Norge igjen var hun en av dem som startet lokallaget av Besteforeldrenes klimaaksjon i Drammen. 

Her forteller hun om hva som er drivkraften i engasjementet og hvorfor saken er mer aktuell enn noen gang. Når episoden slippes er vi midt i den årlige Klimafestivalen §112 som markeres landet rundt.

- Episoden med Elisabeth Tveter Briseid  publiseres torsdag 21. januar. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 18.01.2021
Powered by Cornerstone