Drammen>Aktiviteter>Podkast>Ypsilonsamtale direkte fra biblioteket
Ypsilonsamtale direkte fra biblioteket

Ypsilonsamtale direkte fra biblioteket

Torsdag 28. januar går vi direkte på lufta med tre gjester fra hovedscenen

Episode 46 av Ypsilonsamtaler sendes direkte kl. 19.00 torsdag 28. januar og legges ut som podkast etterpå.

Endelig er det klart for direktesendt podkast! Dette er premieren på Ypsilonsamtaler direkte! Vi er veldig glade for samarbeidet med bibliotekene i Drammen kommune der vi skal ha 10 direktesendinger gjennom året. Det blir sju på Drammensbiblioteket der vi i den første samtalen skal møte tre som jobber mye med å skape møtesteder for mennesker.

Tema for denne samtalen er "Møtestedene våre." Hvordan skaper vi møtesteder og hvorfor er det så viktig? Svaret på disse spørsmålene virker kanskje nokså opplagt. Særlig i disse dagene der vi fortsatt strever med å komme gjennom koronapandemien. Vi er i stor grad isolert og merker på kroppen hvor mye vi savner å få være sammen med andre mennesker.

Alle episodene i Ypsilonsamtaler finner du her..

Avdelingsleder Monica Nyhus på Drammensbiblioteket har jobbet i mange år med å åpne biblioteket enda mer som en møteplass for alle. Hva er drivkraften bak - og hvordan ser situasjonen ut nå etter et år med store restriksjoner? Martin Vestøl jobber som konsulent innen IT, økonomi og ledelse og reiser mye. Han er også sentral i byens medtodistkirke og er nå leder for Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL). Hvordan ser det ut fra hans ståsted som jobber for å samle flest mulig fra ulike tros- og livssynsamfunn til samtale og kontaktbygging? Ana Maria Silva-Harper er velkjent politiker og leder av Drammen minoritetsråd og Jasmin kvinnenettverk. Hun er en av dem som har drevet fram den store Globusfestivalen.

Ypsilonsamtale direkte fra biblioteketKveldens teknikere: Assistent Kasim Alar og produsent Ahmet Dogan

Musikkinnslaget ved slutten av arrangementet er ved Luna Lopez (saksofon) og Galina Trintsoukova (elpiano) De spiller "Fantasie Sur Un theeme origional" av J. Demersserman. Drammen kulturskole er en av samarbeidpartnerne våre i dette prosjektet og sørger for musikkinnslag til hver av de direktesendte podkastene med publikum.

Musikkinnslaget vil normalt være overgangen til videre samtale med og i publikum i salen. Stolene i lokalet er dessverre tomme denne gangen. Restriksjonene er fortsatt strenge, så vi får ikke lov til å samle publikum slik vi hadde planlagt. Vi ønsker å engasjere publikum til videre samtale om dagens tema i timen etter sending. Drammensbiblioteket, Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL) og Drammen minoritetsråd er samarbeidspartnere som står sammen med Kirkelig Dialogsenter Drammen for å samle folk om aktuelle viktige spørsmål. Inntil videre blir det digitalt, men vi åpner for publikum i salen så snart det er mulig.

Praktisk tilrettelegger er Drammensbiblioteket ved Marie Hustad sammen med sine kolleger.

Du kan se sendingen her:

Neste Ypsilonsamtaler direkte blir fra Fjell bibliotek torsdag 11. februar kl. 19.00.

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 27.01.2021
Powered by Cornerstone