Drammen>Aktiviteter>Podkast>Arsalan Moghen
Arsalan Moghen

Arsalan Moghen

Mor ville at en av de sju barna skulle få høyere utdanning. Derfor måtte jeg ut av Iran.

Sannferdighet, likeverd og arbeid for enhet er grunnlaget for mitt liv, sier Arsalan

Arsalan Moghen ble født på landsbygda ikke langt fra storbyen Isfahan i Iran. Han er en livlig og morsom type som kamerater og lærere satte høyt. Han var flink i idrett, på skolen og elsket teater. Men han kom fra en baha’i-familie og dermed oppsto det etter hvert problemer så han måtte flykte. Etter en dramatisk flukt og en periode i Tyrkia, kom han til Norge i november 1999. Nå er Arsalan  enhetsleder på Rikshospitalet og bruker mye fritid på å bidra i sitt nabolag på Fjell. 

Episoden med Arsalan Moghen  publiseres torsdag 4. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 02.03.2021
Powered by Cornerstone