Drammen>Aktiviteter>Podkast>Kirsti Kolle Grøndahl og Erik Dalheim
Kirsti Kolle Grøndahl og Erik Dalheim

Kirsti Kolle Grøndahl og Erik Dalheim

Drifkraften bak samfunnsengasjement og politisk arbeid

Kamp for barnehager, likestilling og naturvern - og innsats for arbeidsplasser og tilgang på boliger..

Kirsti Kolle Grøndahl og Erik Dalheim som snakker med Ivar Flaten i denne direktesendte episoden. Kveldens gjester har et langt livs erfaring som tillitsvalgte i politikken både lokalt og nasjonalt. Samtalen handler om handlingsrom, muligheter og forutsetninger for demokratisk arbeid. Hvorfor fungerer demokratiet - og hvorfor fungerer det ikke? Hva mobiliserer folk til å være med i de demokratiske prosessene? Hva er de viktigste sakene nå?

Erik var ordfører i Drammen fra 1975 til 1979 og deretter stortingsrepresentant for Buskerud i 20 år fra 1981. Kirsti ble valgt inn på Stortinget i 1977, var statsråd i to departementer og så stortingspresident fra 1993 til 1999. Hun var fylkesmann i Buskerud (nå: statsforvalter) til 2013.

Episode nr 52 av Ypsilonsamtaler går fra hovedscenen på Drammensbiblioteket.Ahmet Dogan er ansvarlig produsent og Martin Nordli styrer lyden. Musikkinnslaget til slutt er ved Sander Vinh Skreslet, elev ved Drammen kulturskole.Samtalen ledes av Ivar Flaten

Episoden fra direktesendingen  publiseres torsdag 11. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Du kan se og høre hele samtalen i videoen nedenfor:

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 11.03.2021
Powered by Cornerstone