Drammen>Aktiviteter>Podkast>Tore Opdal Hansen
Tore Opdal Hansen

Tore Opdal Hansen

Drammens ordfører i 16 år fram til 2020

Jeg lærte mye av ordføreren i Leicester da vi bestøkte byen i 2008.

Tore Opdal Hansen ble født i Lier i 1956 og vokste opp på Konnerud i Drammen der han fortsatt bor. Tore er den lengstsittende ordfører i Drammens historie med til sammen 16 år. Han har vært medlem i bystyret i 40 år og en viktig medvirker i utviklingen av Drammen som en mangfoldig by. I denne samtalen reflekterer vi over politisk arbeid og erfaringene med å være tillitsvalgt for mennesker fra 150 nasjoner.

Episoden med Tore Opdal Hansen  publiseres torsdag 25. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 22.03.2021
Powered by Cornerstone