Drammen>Aktiviteter>Podkast>Ellen Hofsø og Bjørn Olav Nordahl
Ellen Hofsø og Bjørn Olav Nordahl

Ellen Hofsø og Bjørn Olav Nordahl

Ypsilonsamtaler live på Mjøndalen bibliotek

Foto av Bjørn Olav Nordahl: Wikipedia. Fotograf Chris Ronald Hermansen. Foto av Ellen Hofsø: Privat.

I den fjerde direktesendte Ypsilonsamtalen får vi møte forfatter Ellen Hofsø og forfatter og journalist Bjørn Olav Nordahl. Ellen har skrevet flere bøker om kulturmøter og spenninger fra nordnorsk miljø, særlig i de to siste bøkene Elvesang og Soldråper der hun skriver om skjebnen til samer og spesielt kvenske barn. Bjørn Olav Nordahl har sin barndom og oppvekst i adventistkirken og har hentet tema derfra til boken Nesten til stede. - Boktittelen beskriver hvordan jeg befant meg mellom ulike verdener, i en slags mellomtilsand, forteller Bjørn Olav Nordahl. Ellen Hofsø kom til å forstå og lære om samebefolkningens situasjon i fornorskningspolitikken da hun ble student i sosionomstudiet.

Programmet avsluttes med et musikkinnslag fra Drammen kulturskole. Det er Juni Hunstad og Helene Wetterhus som spiller Palchebels Canon arrangert for to fioliner.

I denne samtalen vi snakke om personlige erfaringer med kulturmøter og motsetninger både fra religiøse- og andre av livets sider. Samtalen arrangeres i samarbeid med Mjøndalen bibliotek ved Martin Nordli.  Samtalen strømmes direkte til Facebook og Youtube og Ahmet Dogan er teknisk produsent. Samtalen blir også publisert som en episode av Ypsilonsamtaler samme kveld. 

 

Episoden publiseres torsdag 8. april som podkast og filmopptak. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 08.04.2021
Powered by Cornerstone