Drammen>Aktiviteter>Podkast>Laila Ellinor Kaasa
Laila Ellinor Kaasa

Laila Ellinor Kaasa

Alle mennesker jeg møtte kunne være min bror eller søster!

- Jeg ble bergtatt av Afrika, av gleden, dansen og musikken.

Laila Ellinor Kaasa har besøkt 45 land, elsker friluftsliv og fullført Den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo på sykkel 10 ganger. Hun vokste opp hos adoptivforeldre som drev Austad gartneri og deltok aktivt i arbeidet der i fritiden. Laila tok lærerskolen og har jobbet som lærer det meste av livet, blant annet for barn av misjonærer i ulike afrikanske land. Som pensjonist har hun fortsatt sitt engasjement for medmennesker, blant annet for sårbare gatebarn i Kamerun. 77-åringen vet noe om traumer og erfarer at kroppen husker det meste. En katastrofefølelse har fulgt meg gjennom livet, forteller Laila.

Episoden med Laila Ellinor Kaasa publiseres torsdag 6. mai. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Laila Ellinor KaasaLaila er stadig i marka på tur. Vi møttes 13. februar i Strømsåsen

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 05.05.2021
Powered by Cornerstone