Drammen>Aktiviteter>Podkast>Fareshta Shaheed
Fareshta Shaheed

Fareshta Shaheed

Kamp for barn- og kvinners rettigheter i Afghanistan i 16 år

-Vi var bare jenter i familien. Det var en skam for foreldrene våre...

Fareshta Shaheed kom som asylsøker til Norge i 2011 med tre av sine seks barn. I Afghanistan jobbet hun i mange år med FN-organisasjoner i ulike prosjekter for barns og kvinners rettigheter. Farestha ble giftet bort og fikk sitt første barn før hun var 18 men fortsatte sin utdanning og ble jurist. Hennes aktivitet som også omfattet mye reising utenlands, ble ikke tålt. Det tilspisset seg og hun måtte reise. Her har hun deltatt i mye frivillig arbeid og jobber også som vikar i NOAS og andre organisasjoner.

Episoden med Fareshta Shaheed publiseres torsdag 23. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Hennes fortvilelse er stor etter Talibans maktovertakelse nylig. Det føles som alt det harde arbeidet for kvinners rettigheter og alt vi har oppnådd nå er knust, sier hun. 

Se presentasjonen av Fareshta i prosjektet røtter i Drammen Sacred Music Festival

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 21.09.2021
Powered by Cornerstone