Drammen>Aktiviteter>Podkast>Håp og desperasjon i Moria
Håp og desperasjon i Moria

Håp og desperasjon i Moria

Knut Bry og Marthe Valle i samtale med Bjørn Olav Nordahl

-Jeg er blitt en mye sintere mann, sier Knut Bry. Jeg er sint på politikerne og hvor inhumant Europa har blitt..

Denne bonusepisoden publiseres søndag 26. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Håp og desperasjon i Moria er tema for den fjerde samtalen i serien Ordet er dekket under Drammen Sacred Music Festival 2021. Programleder for serien er NRK-journalist Bjørn Olav Nordahl. Denne tredje samtalen fant sted på Drammensbiblioteket onsdag 22. september. Samtalen ble strømmet live og kan ses på www.ypsilonsamtaler.no 

Artisten Marthe Valle og fotograf Knut Bry snakker med Bjørn Olav Nordahl. Begge har jobbet som frivillige i leirene på Levos, henholdsvis som sykepleier og kokk. Knut Bry har tatt bilder som blant annet ble en del av prosjektet Håp – musikk for medmenneskelighet sammen med Bugge Wesseltoft høsten 2020. Marthe Valle er artist med Spellemanspris og fire CD-utgivelser og sykepleier som i flere omganger har gjort tjeneste i Moria og andre steder. 
 

Dette er en bonusepisode av Ypsilonsamtaler og er et opptak fra serien Ordet er dekket under Drammen Sacred Music Festival 2021

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 26.09.2021
Powered by Cornerstone