Drammen>Aktiviteter>Podkast>Må vi bryte oss inn i kirken?
Må vi bryte oss inn i kirken?

Må vi bryte oss inn i kirken?

Erik Hillestad, Kjetil Bang-Hansen og Svein Tindberg i samtale med Bjørn Olav Nordahl

-Hvordan skal vi samtale om tro, religion og verdier i dag på en måte som gjør at folk føler seg gjenkjent?

Denne bonusepisoden publiseres tirsdag 28. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Må vi bryte oss inn i kirken - er tema for den femte og siste samtalen i serien Ordet er dekket under Drammen Sacred Music Festival 2021. Programleder for serien er NRK-journalist Bjørn Olav Nordahl. Denne tredje samtalen fant sted på Drammensbiblioteket torsdag 23. september. Samtalen ble strømmet live og kan ses på www.ypsilonsamtaler.no 

Kulturarbeiderne Svein Tindberg, Erik Hillestad og Kjetil Bang-Hansen snakker med Bjørn Olav Nordahl: Må vi bryte oss inn i kirken? Erik Hillestad er leder for Kirkelig Kulturverksted og Kulturkirken Jakob, Svein Tindberg og Kjetil Bang-Hansen har jobbet sammen om teaterforestillingene Markusevangeliet og Abrahams barn som har fylt Det Norske Teateret med rekordmange forestillinger og lokale kulturhus landet over.

«Ordet er dekket» er en programserie i samarbeid med Drammensbiblioteket hvor vi setter den gode samtalen i sentrum. Her har vi invitert profilerte personer til å snakke om livets fine, vanskelige og utfordrende spørsmål. I løpet av en times samtale lar vi gjestene få reflektere over og dele av sine erfaringer. Ofte i møte situasjoner og opplevelser som har gitt hverdagen en ny retning.

Dette er en bonusepisode av Ypsilonsamtaler og er et opptak fra serien Ordet er dekket under Drammen Sacred Music Festival 2021

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 28.09.2021
Powered by Cornerstone