Cato Thunes

Cato Thunes

Allerede som barn følte jeg at jeg ikke fikk svar på de store spørsmålene.

-Løping er en kontemplativ handling. Når rytmen sitter, pusten går og ingenting annet gjelder - da kan mye falle på plass, sier Cato.

Cato Thunes løper i snitt over 2 mil hver dag og har en av landets beste trenere. Han er 60 år og ble for et år siden sokneprest i Strømsgodset menighet. Cato drev en tannteknikerbedrift før han ble student, kunstner og så diakon, prest og prost. Han har vært dørvakt på Dickens og var et stjerneskudd som pastor i pinsebevegelsen.

Episoden med Cato Thunes publiseres torsdag 28. oktober. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 26.10.2021
Powered by Cornerstone