Amir Dzaferi

Amir Dzaferi

Folket i Bykle kommune gjorde alt for oss

Amir Dzaferi kom 30 år gammel til Norge i 2001 da spenningene etter krigene på Balkan ble umulige å leve med for ham, kona og det lille barnet deres. Amir er svært takknemlig til folket i Bykle kommune som tok imot den vesle familien på beste vis. Han er utdannet skipsingeniør av utdanning og fikk raskt jobb i Sjøfartsdirektoratet og så i Det Norske Veritas der han fortsatt er ansatt. I Drammen har han engasjert seg sterkt i den bosniske kulturforeningen og så i moskeen. Amir sitter nå i styret for Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL).

Episoden med Amir Dzaferi publiseres torsdag 20. januar. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

I denne tredje sesongen av Ypsilonsamtaler finner våre trofaste lyttere en nyhet. I hver episode framover presenterer vi et av medlemmene i vårt lokale dialogforum. I denne første episoden er det koordinator i DOTL, Ingeborg Altern Vedal som forteller om hva dialogforumet gjør og ønsker å oppnå.

En viktig oppgave for meg er å  formidle kultur, språk og tro til mine barn, sier Amir.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 19.01.2022
Powered by Cornerstone