Amir Arvan

Amir Arvan

Jeg slet ut flere ordbøker

Episoden med Amir Arvan publiseres torsdag 27. januar. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Amir Arvan flyktet på egen hånd fra Iran som tenåring. Revolusjonen, krig og alle slags vanskeligheter gjorde liv og framtid i Iran umulig. Han kom til Sverige og lærte seg språket, gikk gymnas og tok utdanning som farmasøyt. Nå eier og driver han tre apotek i Drammen og i koronapandemien har det vært svært krevende. Han elsker jobben og kontakten med kundene. I denne samtalen forteller han om jobben men også blant annet den eventyrlige historien om hvordan han traff sin kone Skaiste i Litauen.

I serien om medlemmer og dialogpartnere i Drammen og omegn tros- og livssynsforum, får vi denne gangen møte pastor Reidar Kvinge i Adventistkirken i Mjøndalen.

Jeg slet ut flere ordbøker. Jeg leste alt for å lære og forstå - med ordboken. Jeg var alene, sier Amir.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 25.01.2022
Powered by Cornerstone