Brit Wall

Brit Wall

Det handler om å se mennesker

Episoden med Brit Wall publiseres torsdag 3. februar. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Brit Wall ble født rett etter krigen på Åssiden inn i en familie som var aktive i kristen virksomhet. Far var utdannet diakon og jobbet som klokkerdiakon i Drammen. Brit tok lærerutdanning og jobbet på Senja før hun kom tilbake til Drammen. Hun har lagt ned utallige timer i frivillig arbeid i søndagsskole, menighetsråd - og i de senere årene i gjenbruksbutikk. Det handler om å se mennesker og bidra så godt en kan, sier Brit.

I serien om medlemmer og dialogpartnere i Drammen og omegn tros- og livssynsforum, får vi denne gangen møte sokneprest Christoffer Tjelle i Fjell kirke.

Det har skjedd store forandringer både på Fjell skole og i Fjell kirke de 50 årene jeg har bodd her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 02.02.2022
Powered by Cornerstone