Drammen>Aktiviteter>Podkast>Under samme tak
Illustrasjonsfoto fra STL Bergens guide for forsamlingshus
Illustrasjonsfoto fra STL Bergens guide for forsamlingshus Foto: STL Bergen

Under samme tak

Kirke, tempel og moske i samarbeid om lokaler

Mange tros- og livssynssamfunn har utfordringer med å finne egnede lokaler. Det er ikke så mange lokaler som er tilgjengelige og det skal litt til for å få godkjent forsamlingslokaler. Derfor velger mange å leie. I denne samtalen møter vi representanter for fire menigheter som har bidratt til å løse problemet på litt ulike måter. Adventkirken hadde sin kirke i Rømers vei men har bygd ny kirke i Mjøndalen. Den gamle adventkirken ble tatt over av Det tyrkiske trossamfunn, en muslimsk menighet. Vi får høre om prosessen og løsningene i samtalen med pastor Reidar Kvinge og styremedlem i moskeen, Hilal Kömürcü.

Episoden  publiseres torsdag 10. februar. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Hindukultursenteret har installert sitt tempel i lokalene til Metodistkirken i Drammen. Hvordan fungerer dette - og hva er begrunnelsen for å samarbeide på tvers av religionsgrensene? Metodistprest Anne Grete Spæren Rørvik og mangeårig aktivist i hindukulturforeningen, Kobal Visvalingam forteller om bakgrunnen for dette samarbeidet.

Samtalen ble strømmet direkte og foreligger her som episode 91 av podkasten Ypsilonsamtaler. Etter samtalen på scenen deltok publikum i en fortsatt samtale om samarbeid og gjensidig støtte mellom byens ulike tros- og livssynssamfunn. 

Podkasten Ypsilonsamtaler utgis ukentlig. Tre ganger dette semesteret blir samtalen gjennomført fra hovedscenen på Drammensbiblioteket i samarbeid med Drammen og omegn tros- og livssynsforum. Vårens tre episoder går av stabelen på følgende torsdager kl. 19.00: 10. februar, 17. mars og 12. mai. 

- Biblioteket er et fantastisk flott møtested for samtaler. Men trenger vi også et felles hus hvor vi både kunne ha seremonirom og fellesrom?

Tilrettelegger fra Drammensbiblioteket er Martin Norli og teknisk ansvarlig for lyd, bilde og sending er Ahmet Dogan. Programleder og ansvarlig redaktør: Ivar Flaten, Kirkelig Dialogsenter Drammen.

STL Bergen har gitt ut en veileder for tros- og livssynssamfunn som ønsker seg lokaler. Den kan lastes ned her..

Se bilder fra kvelden nedenfor!

Tekst: Ivar Flaten
Foto: STL Bergen
Publisert 10.02.2022
Powered by Cornerstone