Drammen>Aktiviteter>Podkast>Rune Bjerkestrand
Rune Bjerkestrand

Rune Bjerkestrand

Digital lagring i 1000 år for Vatikanbiblioteket

Episoden med Rune Bjerkestrand publiseres torsdag 3. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Rune Bjerkestrand har etablert og bygd opp bedriften Piql i Drammen. De fikk filmbransjen både i Hollywood og Bollywood som kunder med en teknologi som konverterte digital film til tradisjonell film. Noen som husker Pirates of the Caribbean? Da kinoene etterhvert ble utstyrt med digitalt framvisningsutstyr, tok bedriften en ny retning. Nå er Vatikanbiblioteket og en rekke store arkiver kunder hos Rune og Piql. Teknikken brukes til å lagre digitale media av alle slag på film. Informasjonen er dermed lagret sikkert uten behov for strøm, utenfor hackeres rekkevidde og uavhengig av skytjenester og serverparker. Vi snakker om dette i en tid der sårbarheten vår blir stadig tydeligere med krig i Europa og ny, urovekkende rapport fra FNs klimapanel IPCC.

Mens vi snakker, er mine samarbeidspartnere i Ukraina på flukt, forteller Rune.

Dette semesteret har vi et lite innslag i Ypsilonsamtaler med presentasjoner av dialogaktører i Drammen. Denne gangen snakker jeg med Niels Fredrik Skarre fra baptistkirken i Drammen. Niels Fredrik er menighetsrådsleder og styremedlem Drammen og omegn tros- og livssynsforum. Han er ansatt i landets viktigste paraplyorganisasjon for dialog, nemlig Samarbeidsrådet for tros- og livssynssamfunn.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 02.03.2022
Powered by Cornerstone