Drammen>Aktiviteter>Podkast>Anne Marit Hobbelstad Tronvik
Anne Marit Hobbelstad Tronvik

Anne Marit Hobbelstad Tronvik

Presten og imamen foran gravfølget - et ikonisk bilde fra 2011

Samtalen med Anne Marit Hobbelstad Tronvik publiseres torsdag 24. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Anne Marit Hobbelstad Tronvik er født i Bergen men flyttet til Østlandet og etablerte seg med familie - og som musikkpedagog og kateket. I voksen alder fikk hun kall til å bli prest og jobbet fram til pensjonsalder i Den norske kirke på Nesodden. Hennes navn (og portrett sammen med Senaid Kobilica) vil for alltid være knyttet til begravelsen av Bano Rashid. Bano var et av ofrene for terrorhandlingen på Utøya. Banos kurdiske familie ønsket en gravferd både etter muslimsk og kristen skikk.

Anne Marit Hobbelstad TronvikBildet av presten og imamen gikk verden rundt

Bildet av prest og imam foran det store gravfølget har blitt ikonisk som symbol på gjensidig respekt og samarbeid mellom de to religionene.

Ghulam Abbas fra begravelsesbyrået Al-Khidmat hadde en viktig rolle som tilrettelegger og kirkevergen og myndighetene på Nesodden fikk på kortest mulig tid lagt til rette for en muslimsk gravplass.

- Alle kastet seg rundt for å få dette til i respekt for Bano Rashid og hennes familie, forteller Anne Marit.

Dette semesteret har vi et fast innslag i Ypsilonsamtaler med presentasjoner av dialogaktører i Drammen. Denne gangen snakker vi med Britt Clavier fra Bahai-menigheten. 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 22.03.2022
Powered by Cornerstone