Drammen>Aktiviteter>Podkast>Jan Dag Michalsen
Jan Dag Michalsen

Jan Dag Michalsen

Tilhørighet til skolefellesskapet!

Samtalen med Jan Dag Michalsen publiseres torsdag 31. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Jan Dag Michalsen pensjonerte seg nettopp fra jobben som rektor på Galterud skole. Etter oppvekst og skolegang på Brandenga, dro han som ung mann på togtur i Europa. Der møtte han kjærligheten og ble i Tyskland i seks år. Tilbake i Drammen vurderte han lærerjobb, men respekt for yrket og det ansvaret som følger jobben, gjorde at han vegret seg lenge. Men i 1991 begynte han på Fjell skole og har siden ikke angret en dag.

- Det er et fantastisk privilegium å få jobbe med barn og unge, sier Jan Dag.

Dette semesteret har vi et fast innslag i Ypsilonsamtaler med presentasjoner av dialogaktører i Drammen. Denne gangen snakker vi med Amir Dzaferi fra Det islamske forbundet Bosnia og Herzegovina. Les gjerne mer om dette trossamfunnet på DOTLs nettsider.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 30.03.2022
Powered by Cornerstone