Drammen>Aktiviteter>Podkast>Kirsten Juliane Skille
Kirsten Juliane Skille

Kirsten Juliane Skille

De russiske troppene frigjorde Finnmark

Samtalen med Kirsten Juliane Skille publiseres torsdag 21. april. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Kirsten Juliane Skille ble født i Kirkenes i 1941. Under de hyppige bombeangrepene og da de tyske okkupantene trakk seg tilbake og brente byen, flyktet folk inn i gruvegangene i nærheten og bodde der i perioder. Kirsten vet hva det innebærer å måtte flykte fra krig. Hun utdannet seg til sykepleier og kom til Drammen sykehus hvor hun ble en viktig drivkraft i å etablere en kreft-poliklinikk. Det var ikke enkelt å få til i en hierarkisk og litt konservativ organisasjon.

Hun ble også kjent med terapeutisk berøring som metode for å hjelpe mennesker med store smerter, også en nyvinning som det ikke lenger er tid til å praktisere i en travel sykehushverdag. Kirstens pågangsmot og drivkraft viser seg nå i frivillig arbeid, korsang og annet kulturarbeid.

 -Hvordan tar vi vare på våre russiske venner og kolleger? spør Kirsten.

I sesong tre av Ypsilonsamtaler presenterer vi medlemmene i DOTL (Drammen og omegn tros- og livssynsforum). Denne gangen snakker vi med bykirkeprest Karoline Faber i Strømsø kirke.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 19.04.2022
Powered by Cornerstone