Ulla Svalheim

Ulla Svalheim

Står det til troende å tro?..

Samtalen med Ulla Svalheim publiseres torsdag 28. april. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ulla Svalheim ble født på Gjeving for tredve år siden. Hun er litteraturviter og jobber nå som redaktør for BLA Bokvennen Litterær Avis (www.blabla.no) og er bokanmelder i avisen Vårt land. Hennes debutroman “Til troende” kom i fjor og har fått svært god mottakelse. Romanen tematiserer oppvekst og prosessen med å finne ut av tro og tilhørighet for et ungt menneske. Hun bor i Drammen med prestemann og deres halvannet år gamle sønn. Samtalen ble ført foran et publikum i Strømsø kirke.
I serien med presentasjon av deltakere i Drammen og omegn tros- og livssynsforum (DOTL) snakker vi med Patrick Waal i Jesu kristi kirke av siste dagers hellige.

 -Hva betyr det egentlig å tro? 

Se gjerne intervjuet med Ulla Svalheim i Gyldendal forlags "Bokfrokost" noen dager etter at boken ble gitt ut.

I sesong tre av Ypsilonsamtaler presenterer vi medlemmene i DOTL (Drammen og omegn tros- og livssynsforum). Denne gangen snakker vi med Patrick Waal i Jesu Kristi kirke av siste dagers hellige.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 27.04.2022
Powered by Cornerstone