Jan Moen

Jan Moen

Jeg var skikkelig nervøs da jeg skulle møte min biologiske mor

Samtalen med Jan Moen publiseres torsdag 2. juni. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Jan Moen kom som nyutdannet lærer til Fjell skole i 1971. Det ble et spennende år fordi han fikk ansvaret for 1. klasse og begynneropplæringen var ikke tema i hans lærerskoletid! Men Jan ble, og har bidratt til å skape en foregangsskole gjennom krevende omstillinger gjennom årene. Han har lagt mye vekt på tilpasset opplæring for å skape motivasjon og god selvfølelse. Jan forteller også om sin barndom og oppvekst som adoptert - og hvordan han igjen fikk kontakt med sin biologiske mor.  

 -Å mestre og å lykkes er drivkraften for trivsel og god læring både i skolen og ellers!

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 30.05.2022
Powered by Cornerstone