Drammen>Aktiviteter>Podkast>Kent Remi Westergren
Kent Remi Westergren

Kent Remi Westergren

Det føles som om de mener troen min ikke er god nok..

Samtalen med Kent Remi Westergren publiseres torsdag 7. juli. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

 

Kent Remi Westergren ble født i 1970 og vokste opp på Konnerud. Mor gikk i baptistkirken og Kent ble med der. Han var tidlig klar over at han skulle bli prest, selv om han ikke helt ville innrømme det. Kent ble tidlig “fanget” av Eurovision og er fortsatt en stor entusiast. Som pastor i Bærum har han de siste årene måttet kjempe en kamp for aksept av homofile i lederstilling i menigheten. Han har også vært med på etableringen av Bærum tros- og livssynsforum og er opptatt av samtale og tillit på tvers av teologiske og religiøse motsetninger.

-Da klassen i videregående var på Lunden kloster, kom søster Anne Lise bort til meg, la hånda på skulderen min og sa: - Jeg ser du skal jobbe med dette, du!

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

 

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 07.07.2022
Powered by Cornerstone