Ronny Johnsen

Ronny Johnsen

Det er ikke rettferdig å behandle alle likt

Samtalen med Ronny Johnsen publiseres torsdag 15. september. Dette er episode 117. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ronny Johnsen er ildsjelen bak Rett fram opplevelser som jobber praktisk og målrettet for å gi barn fra lavinntektsfamilier glede og gode opplevelser. Ronny er musiker, radiomann og har jobbet både i salg i Panasonic men også med mobilisering av støtte til Amnesty International gjennom kunst. Han har alltid sett urettferdighet som en utfordring han må ta tak i -  og bruker nå all sin tid for å gjøre livet lettere og bedre for barn og unge i Drammen. 

Daglige turer med seilbåten hele skoleferien, julemiddag hver dag hele desember for familer, ukentlige aktiviteter - alt ved hjelp av ca 100 frivillige medarbeidere

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.09.2022
Powered by Cornerstone