Drammen>Aktiviteter>Podkast>Øystein Magelssen
Øystein Magelssen

Øystein Magelssen

Ikke så mye å begripe som å være grepet..

Samtalen med Øystein Magelssen publiseres torsdag 7. oktober. Dette er episode 120. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Øystein Magelssen ble født på Rjukan der far var prest. De flyttet til Stabekk der Øystein fikk sin skole- og ungdomstid. Han ble tidlig med i kirkens ungdomsarbeid, mye knyttet til KFUK-KFUM med triangelklubb, fotogruppe, Tensing og mere til. Han ble landets yngste prost etter noen år som prest i Hallingdal. Etter en periode som prost i Drammen har han vært generalsekretær i KFUK-KFUM Norge. Nå er han tilbake som prost i nye Drammen og Lier prosti. 

Jesus var mer radikal og kontroversiell enn mange tror. Vi er hans etterfølgere, sier Øystein!

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 04.10.2022
Powered by Cornerstone