Jørn Fevang

Jørn Fevang

Bachs messe i H-moll startet det hele

Som 8-åring visste jeg hva jeg ville bruke livet mitt til.. 

Jørn Fevang ble født i 1960 og vokste opp i Sandar. Som åtteåring var han med på konsert i kirken og hørte Bachs messe i H-moll. Musikken gjorde et uutslettelig inntrykk. Dette ville han være med på. Jørn fikk undervisning hos den lokale organisten i 10 år før han fikk sin kirkemusikalske utdanning i Oslo. I 1992 ble han og kona Beate tilsatt som kantorer i Bragernes kirke i Drammen. I 2005 fikk de to Drammen kommunes kulturpris. 
I samtalen forteller Jørn om musikk - og særlig om sitt arbeid med korarbeid, liturgi, salmebok, orgelbygging og festival.

Samtalen med Jørn Fevang publiseres torsdag 27. oktober. Dette er episode 123. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 24.10.2022
Powered by Cornerstone