Yousuf Gilani

Yousuf Gilani

Alfabetet i Debatten

Jeg er stolt av å ha vært med på å etablere cricket som en mer synlig del av norsk idrettsliv, sier Yousuf

 

Yousuf Gilani ble født for 50 år siden inn i en stor familie. Foreldrene flyttet fra Pakistan og etablerte seg etter hvert på Fjell i Drammen der han vokste opp. Yousuf startet på jus-studiet, tok senere lærerutdanning og jobber nå sentralt i NAV i Oslo. Yousuf har markert seg i Drammen gjennom politisk arbeid, ikke minst i integreringsdebatten. Han har også vært synlig på en nasjonal arena. Han var en av dem som sto bak den store mobiliseringen mot IS og Profetens Ummah i Oslo i august 2014. Det ble også lagt merke til da han inviterte SIAN til dialog på Drammensbiblioteket i oktober 2020.

Samtalen med Yousuf Gilani publiseres torsdag 23. november. Dette er episode 127. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

 

 

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 24.11.2022
Powered by Cornerstone