Zotora

Zotora

Jeg har opplevd utrolige ting med didgeridoo

Jeg har hatt over 300 solokonserter i Emanuel Vigelandmausoleet. Hver måned er det utsolgt og folk kommer fra hele landet, forteller Zotora.

Zotora er født i Drammen. Tidlig forsto han at han ville ut, langt bort fra Drammen. Etter å ha utdannet seg til anleggsgartner og hadde jobbet noen år, dro han ut på reiser blant annet til Thailand, New Zealand og Papua New Guinea.

I Australia lærte han å spille didgeridoo, aboriginenes urgamle instrument. Det ble et vendepunkt i livet da han så og forsto hva den meditative og sterkt berørende musikken kunne gjøre for mennesker

Samtalen med Zotora  publiseres torsdag 16. februar. Dette er episode 136. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

 

Zotora har en hjemmeside der han beskriver sin musikkvirksomhet nærmere. For den som er interessert i å oppleve ham i Vigelandsmausoleet er det også mulig.

Her kan du høre og se et opptak fra en av konsertene:

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 13.02.2023
Powered by Cornerstone