Mustafa Gezen

Mustafa Gezen

Det frivillige arbeidet som leder i moskeen har gitt meg veldig mye

- Reisen til Mekka og Medina nylig var en stor opplevelse som jeg har sett fram til veldig lenge!

 

Mustafa Gezen kom til Norge i 1989 sammen med mor og søsken etter å ha fullført ungdomsskolen i Tyrkia. Han fant seg godt til rette i Drammen og med flittig innsats klarte han å mestre det nye språket ganske fort. Han ville gjerne jobbe med mennesker og utdannet seg til sykepleier og jobber nå som psykiatrisk sykepleier i Vestre Viken. 

Mustafa bruker mye tid i frivillig arbeid, har deltatt i dialogarbeidet i DOTL og Gjestebud og er nå styreleder i Det tyrkiske trossamfunn i Drammen. De kjøpte den gamle Adventkirken i Rømers vei og har innredet bygget til en vakker moske. Hvert år tar de imot mange skoleklasser på studiebesøk i moskeen.

Samme dag som denne episoden slippes, 23. mars, starter fastemåneden Ramadan. Mustafa forteller om fasten og om sin pilegrimsreise til Mekka som han nettopp kom tilbake fra.

Vi er norske muslimer med tyrkisk bakgrunn og en del av samfunnet i Drammen, sier Mustafa. Arbeidet i moskeen ønsker vi skal bidra til åpenhet og fellesskap i byen.
 

Denne samtalen publiseres torsdag 23. mars. Dette er episode 141. Du finner alle episodene på denne nettsiden.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten for Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over

Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 20.03.2023
Powered by Cornerstone