Drammen>Kalender>Verden på vippepunktet. Hva gjør vi?

Verden på vippepunktet. Hva gjør vi?

Hør Dag Olav Hessen i Drammen kirkeforum 18. januar

Dag Olav Hessen er norsk biolog og professor ved Universitetet i Oslo. Han er mest kjent for sin forskning innen vann, økologi og evolusjon, samt sitt engasjement i krysningsfeltet mellom biologi, miljø og filosofi. Han har fått en rekke priser og utmerkelser, sist Brageprisen 2020 for beste fagbok: Verden på vippepunktet og Brages hederspris 2020 for sin evne til "å bygge bro mellom vitenskap og allmennhet".

Vi er svært begeistret og takknemlige for at Dag Olav Hessen på kort varsel stiller opp for oss i Drammen kirkeforum. Hans bok som ble publisert våren 2020 er trykket i tre opplag og har i siste utgave fått et ekstra kapittel om koronapandemien. Er den kanskje et avgjørende vippepunkt, og i såfall: Hvilken vei vipper vi nå?

Hessen har jobbet tett med Thomas Hylland Eriksen som var gjest hos Drammen kirkeforums styre i august. Vi drøftet da hvordan vi lokalt kan bidra til endringer der både den klimakatastrofen som er under utvikling - og koronaepidemien er uomtvistelige tegn på hvor vi går. I boken Verden på vippepunktet (Res publica 2020) insisterer forfatteren på at vi verken som nasjon eller enkeltmennesker kan tillate oss å overlate handling til "de andre". Det virkelig STORE spørsmålet er hva vi som enkeltpersoner og samfunn kan gjøre for å bremse utviklingen som peker mot en ny gjennomsnittstemperatur på minimum 2,5 grader. Krisen er altså her, en krise som er større enn pandemien vi nå har hendene fulle med. Så: Hvordan skal vi forstå dette - og hva gjør vi? 

Møtet er digitalt og møterommet i Zoom åpnes 18.30. Vi oppfordrer interesserte til å klikke seg inn i god tid. Møtet starter presis kl. 19.00. Vi oppfordrer til å skrive kommentarer og spørsmål i chat-funksjonen i Zoom. Alle deltakere forventes å bruke fullt navn. Utvalgte spørsmål blir utgangspunkt for en samtale etter foredraget. Hele møtet vil ta ca en time. Møteleder er Ivar Flaten.

Les mer om foredragsholderen på https://no.wikipedia.org/wiki/Dag_O._Hessen 

Vi anbefaler alle å lese boken som virkelig er både lesverdig og lettlest i all sin kompleksitet. Hessen formidler sine poenger med solid vitenskapelig referanser, talende bilder og gode eksempler. Vi anbefaler også å lytte til foredraget nedenfor som Dag O Hessen ga på den digitale lanseringen av boken i forlaget Res Publica 20. mars 2020

Powered by Cornerstone