Drammen>Nyheter >Bassam Alahddin Alshawa - episode 2
Bassam Alahddin Alshawa - episode 2

Bassam Alahddin Alshawa - episode 2

- Andre dagen vi gikk i Drammen forsto jeg at folk her i byen er gode mennesker. De smilte mot oss enda de måtte skjønne vi var flyktninger!

-Bildet viser Bassam og Amina på ferietur i Trollheimen sommeren 2018 sammen med Signe Myklebust. 

I denne andre episoden med Bassam Allahdin Alshawa får vi et innblikk i den integreringsprosessen Bassam og kona Amina har vært gjennom og fortsatt står i. Som kvoteflykninger fra Syria fikk de hjelp av et mottakssystem og en oppfølging som imponerte dem dypt. Men de var også engstelige og redde for å gjøre feil, for å fornærme folk og ikke vise den takknemlighet de var fylt av. Ikke minst er det en fortelling om hva enkeltpersoner kan bety. Interesse, hjertevarme og tålmodig tillit har preget de menneskene som har vært hovedårsaken til at Bassam og Amina har kommet seg så godt inn i det norske samfunnet.

De satte seg tydelige mål og har jobbet hardt for å nå dem. Deres muslimske tro og bakgrunn er viktig for begge. I samtalen kommer Bassam mye inn på hvordan han forstår islam i møte med en kristen kultur og tradisjon - og en pluralistisk og sekulær rettsstat.

Jeg tror denne samtalen kan gi alle et nytt innblikk i problemstillingene rundt kulturmøter og flyktningers mange og store dilemmaer når de etablerer seg i sitt nye hjemland. De må integrere seg, sier vi. Hvordan skal de kunne det hvis vi ikke inkluderer dem i våre dagligliv og levemåter?

- Episode 2 med Bassam Alshawa publiseres torsdag 10. september. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler her.

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Som daglig leder og dialogprest inviterer Ivar mennesker til samtaler der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Publisert 09.09.2020
Les også
Vi er alle i samme båt. Det er en slags trøst, sier Ellen Sofie Hovland Sist uke gikk Drammen Sacred Music Festival av stabelen for 11. gang. Vi har alltid et verbalprogram i festivaluka. Dette året hadde jeg gleden av å snakke med Ellen Sofie Hovland...
Les mer
Årets seminar har tema Drivkraft, mot og håp i en krisetid. Kornakrisen har også preget seminaret helt praktisk. De fleste foredragsholderne er på plass i Strømsø men reiserestriksjoner og helseutfordringer gjør det nødvendig å bruke videolink og strømming dette...
Les mer
- Jeg har bodd på så mange steder i verden og over alt har jeg funnet meg godt til rette, sier Stina. Hjemme er der vi bor, og nå bor vi her i Drammen. Stina Haldorsen ble født i Kenya og bodde der de tre første leveårene. I barneårene var familien...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone