Drammen>Nyheter >Ravleen Kaur Pandher
Ravleen Kaur Pandher

Ravleen Kaur Pandher

Jeg stortrives i frivilligheten

Masteroppgaven jeg jobber med, handler om resiliens. Hva er det i oss mennesker som gjør at vi klarer oss gjennom kriser?

Ravleen Kaur Pandher ble født i Drammen og flyttet til Solbergmoen da hun var ni. Barndommen var som for unger flest men brunfargen ga noen en grunn til å erte henne som “brunosten”. Hun kvitterte med å kalle ertekroken “hvitost”, og så var det ikke mer med det. Hun har engasjert seg sterkt som frivillig i Redd barna og brenner for barns rettigheter. I denne samtalen forteller Ravleen blant annet om erfaringen av å være “indisk” i Norge og “norsk” i India. Her er episode 50 av Ypsilonsamtaler.

Episoden med Ravleen Kaur Pandher  publiseres torsdag 25. februar. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

Ravleen var med i første kull av fortellerprosjektet Sammen for Norge. Se presentasjonen av det flotte prosjektet her:

 

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 24.02.2021
Les også
Mandag 19. april fikk Trond Bakkevig endelig komme til Drammen kirkeforum med det lenge tillyste foredraget. Det har stått på programmet i flere måneder men, som så mye annet, blitt utsatt på grunn av koronasituasjonen. Denne våren har styret klart å gjennomføre...
Les mer
- Jeg var med far på biblioteket for å møte folk og lese avisen Hürriyet fra jeg var lita jente. Hilal Kømurcuble født i Drammen i 1977. Familien har røttene i Tyrkia og far kom til Drammen for å tjene penger til storfamilien. Han bosatte seg i Drammen...
Les mer
Jeg er så heldig å få være med som taler og bruker anledningen til å fortelleom mine erfaringer fra dialogarbeid gjennom 15 år - og hvorfor jeg mener det er livsviktig. Tittelen på mitt bidrag er Life, Death and Dialogue. På grunn av smittesituasjonen blir...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone