Drammen>Nyheter >Arzanne De Vitre i Fjell kirke
Arzanne De Vitre i Fjell kirke

Arzanne De Vitre i Fjell kirke

Det begynner å bli en bønn

Arzanne De Vitre og Ivar Flaten snakker om dialog i dialoggudstjenesten 7. mars i Fjell kirke

Arzanne De Vitre vokste opp i Bombay, en by med fire ganger så mange innbyggere (minst) som hele Norges befolkning. I denne samtalen reflekterer hun over sin bakgrunn i møte med norsk virkelighet. Hun var med på folkemøtet som ga impulsen til Drammen og omegn tros og livssynsforum (DOTL) og jobber som lærer ved Drammen voksenopplæring (tidligere Introduksjonssenteret.) Hun er en hyppig gjest i Fjell kirke og snakker om verdien av åpenhet og fellesskap. Arzanne er også en fin sanger og fremfører Ole Paus sin vakre "Det begynner å ligne et liv" før samtalen. Kantor Jon Martin Høie akkompagnerer.

Fjell kirke og Kirkelig Dialogsenter Drammen inviterer til dialoggudstjenester i Fjell kirke tre ganger i semesteret. Se kalenderen!

Samtalene strømmes direkte til vår Facebook-side og kan også ses i sin helhet i filmen nedenfor. Samtalen publiseres også som ekstramateriale til podkasten Ypsilonsamtaler.

Denne ekstraepisoden til Ypsilonsamtaler publiseres torsdag 11. mars. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 11.03.2021
Les også
Mandag 19. april fikk Trond Bakkevig endelig komme til Drammen kirkeforum med det lenge tillyste foredraget. Det har stått på programmet i flere måneder men, som så mye annet, blitt utsatt på grunn av koronasituasjonen. Denne våren har styret klart å gjennomføre...
Les mer
- Jeg var med far på biblioteket for å møte folk og lese avisen Hürriyet fra jeg var lita jente. Hilal Kømurcuble født i Drammen i 1977. Familien har røttene i Tyrkia og far kom til Drammen for å tjene penger til storfamilien. Han bosatte seg i Drammen...
Les mer
Jeg er så heldig å få være med som taler og bruker anledningen til å fortelleom mine erfaringer fra dialogarbeid gjennom 15 år - og hvorfor jeg mener det er livsviktig. Tittelen på mitt bidrag er Life, Death and Dialogue. På grunn av smittesituasjonen blir...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone