Drammen>Nyheter >Lise Christoffersen
Lise Christoffersen

Lise Christoffersen

Vi gikk i alle kirkene i Drammen for å se hvor mange som var på gudstjeneste.

 

Far var veldig tydelig på at vi skulle respektere alle, uansett tro og livssyn.

Lise Christoffersen ble født inn i en politisk aktiv familie. Morfar var sentralstyremedlem i Norges Kommunistiske Parti. Han var aktiv i motstandsbevegelsen under krigen og ble tatt, torturert og skutt i 1944. Far var typograf og mor jobbet i fabrikk og tok etter hvert over bedriften sammen med kolleger. Lise startet sin politiske karriere i Drammen AUF og ble etterhvert både bystyremedlem, ordfører og så stortingsrepresentant siden 2003. Lise var den første i familien som fikk akademisk utdanning og som statsviter jobbet hun som forsker inntil hun ble ordfører. Lise kommer fra en stor familie der få er i “statskirken”, noen ateister men også flere i ulike frimenigheter.

Stortinget er ikke bare lovgivende men også bevilgende myndighet. Vi må i større grad tørre å sørge for økonomi til kommunene som gjør at lokale initiativ for kultur og integrering kan følges opp, sier hun.
 

Episoden med Lise Christoffersen publiseres torsdag 15. april. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 12.04.2021
Les også
- Jeg brukte klatrerutstyr og heiste meg ned i de store kjelene på Freia, utviklet eget høytrykksutstyr og hadde 20 flotte år der. Jan Haugvokste opp på Toppenhaug i Drammen og var en aktiv idrettsgutt. Da mor ble medlem i Jehovas Vitner, kom det til...
Les mer
- Jeg og venninna mi i barneskolen sang og spilte en ny sang for klassen stort sett hver dag. Frøydis Grorudhar blitt folkeeie gjennom sine 20 år i Beat for Beat i NRK. Hun turnerer mye med ulike konstellasjoner og har gitt ut en lang rekke CDer....
Les mer
- Jeg ble bergtatt av Afrika, av gleden, dansen og musikken. Laila Ellinor Kaasa har besøkt 45 land, elsker friluftsliv og fullført Den store styrkeprøven fra Trondheim til Oslo på sykkel 10 ganger. Hun vokste opp hos adoptivforeldre som drev Austad gartneri...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone