Drammen>Nyheter>NKA-seminar i Drammen
Det Norske Solistkor med Gjermund Larsen.
Det Norske Solistkor med Gjermund Larsen.

NKA-seminar i Drammen

I samarbeid med Drammen kirkeforum, Drammen Sacred og Kirkelig Dialogsenter arrangeres seminaret Rom for dialog 19. september

Programmet belyser blant annet Norske kirkeakademiers historie som i stor grad handler om brobygging mellom ulike politiske, kulturelle og ideologiske skiller. De 70 kirkeakademiene rundt i landet har dialog og kulturmøter som en vesentlig del av sitt grunnlag. Den årlige Brobyggerprisen fra Norske kirkeakademier er et signal om det samme. Med tema Rom for dialog inviterer Norske kirkeakademier til en konferanse på Drammen Sacred Music Festivals andre dag. Programmet består av dialoggudstjeneste, foredrag, samtaler, måltider og konserter. Programmet er variert og spennende.

NKA-seminar i DrammenMaja Lunde. Foto: Oda Berby

Et av høydepunktene er samtalen mellom Maja Lunde, Dag Hareide og Tom Schandy ledet av Bjørn Olav Nordahl. Alle fire er forfattere og tema er Verden på vippepunktet. Hvordan snakker vi sammen om den eksistensielle krisen verden står overfor. Samtalen går inn i programserien Ordet er dekket som er en nyhet i årets festival og tydelig inspirert av Vestfrontmøtene i Olavsfest i Trondheim.

Ellers er også all grunn til å glede seg til konserten med Det Norske Solistkor og Gjermund Larsen på søndag kveld. Det blir antakelig en av de første konsertene koret gir live etter koronapandemien. 

Billetter til konserten finner du på www.drammensacred.no Billetter (gratis) til samtalen blir også lagt ut etter hvert når vi ser hvor mange plasser det er tilgjengelig i tillegg til seminardeltakerne.

Mer informasjon og påmelding til seminaret fås fra guri@kirkeakademiene.no

Seminaret blir arrangert på Quality Hotel River Station. Konserten skjer i Strømsø kirke.

Publisert 10.06.2021
Les også
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
I samarbeid med Strømsø bykirke tilbyr Kirkelig Dialogsenter Drammen nå medisinsk, rolig yoga som alle kan være med på. Vi møtes hver uke, på torsdager kl. 15.30 i Vigselskapellet bakerst i kirka. Du trenger ingen forkunnskaper, og det er gratis! Velkommen!
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone