Drammen>Nyheter >Dag Ebbestad
Dag Ebbestad

Dag Ebbestad

Loyaliteten må gå til det du synes er grunnleggende viktig, mer enn til dem du får lønnen din fra.

-Jeg registrerer at noen tidligere kolleger feller dom over det som skjer nå. Det vil jeg ikke være med på. Store endringer i samfunnet må også reflekteres i politiet, sier han.

Dag Ebbestad har jobbet det meste av sitt yrkesliv som politimann i Drammen, både i operativ tjeneste og som tillitsmann for kollegene sine. Han var en tydelig stemme i offentligheten både som polititjenestemann og senere som politiker i bystyret etter at han gikk av med pensjon i 2014. Under diskusjonen om hvordan en skulle forholde seg til rom-folket i Drammen, var Dag tydelig på banen. Særlig da forbud mot tigging ble foreslått. Hans engasjement ble også synlig våren 2021 da Nordbylundens venner heiste regnbueflagget. Da noen rev det ned, førte det til en slags folkebevegelse på Åskollen.

Episoden med Dag Ebbestad publiseres torsdag 21. oktober. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 20.10.2021
Les også
Episoden med Christian Theiste publiseres torsdag 2. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Christian Theistevokste opp på Fjell i Drammen der han lærte å bli glad i det kulturelle mangfoldet. Han søkte seg til det universitetet...
Les mer
Episoden med Zahra Moini publiseres torsdag 25. november. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden.. Zahra Moinivokste opp i en stor familie i Iran og startet sin IT-ingeniørutdanning på et av de beste universitetene. Den politiske spenningen...
Les mer
Torsdag 11. november handlet det om bønnerop på Drammensbiblioteket. Vi var et tjuetalls mennesker i salen og andre kunnefølge direkte via strømming på nettet. Denne gangen var også lokalavisen Drammens tidende tilstede og laget en reportasje som ble publisert...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone