Drammen>Nyheter >Dipali Gosain
Dipali Gosain

Dipali Gosain

Fra to år i ekstrem luksus til arbeid med flyktninger og ungdom

Episoden med Dipali Gosain publiseres torsdag 9. desember. Du finner alle episodene i Ypsilonsamtaler på denne nettsiden..

Dipali Gosain ble født for 40 år siden inn i en indisk familie i Drammen. Etter videregående dro hun til England for utdanning innen reiseliv. Etter batchelor-graden fikk Dipali jobb i SAS som flyvertinne. Men etter kort tid fikk hun tilbud om en stilling i flybesetningen hos en russisk milliardær. Hun tok jobben etter litt betenkning, men lovet seg selv å slutte etter to år for ikke å bli vant til det ekstreme luksuslivet der. Derfor, da to år hadde gått, begynte hun i International Organization for Migration, en FN-organisasjon som jobber med å hjelpe flyktninger. Men drømmejobben, sier Diapli, fikk hun i 2015 da hun kom tilbake til Drammen og ble leder av Fellesverket, et tilbud for barn og unge i byen. 

-Jeg jobber med å skape det møtestedet for ungdom vi savnet da jeg vokste opp i Drammen, sier Dipali.


Ypsilonsamtaler er en podkast av og med Ivar Flaten fra Kirkelig Dialogsenter Drammen. Ypsilon er den ikoniske gangbroen over Drammenselva. Drammen er elveby og en by for brobyggere. Ivar inviterer mennesker til samtale der kulturmøter, brobygging og samfunnsliv er tema. De inviterte har bidratt - og bidrar til at verden blir et bedre sted gjennom arbeidsliv, frivillig innsats og samfunnsengasjement på ulike måter.

Drammen kommune har omtrent 100.000 innbyggere med røtter i over 150 nasjoner. Her lever mennesker med veldig mange ulike historier, kulturelle referanser og religiøse tradisjoner. Gjennom 15 års prestetjeneste og like lang dialogpraksis, har Ivar snakket med svært mange mennesker og fått et stort nettverk.

Kulturmøtene i internasjonale Drammen er rammen for samtaler med livshistorier, kunnskap om forskjellige tenkemåter og levemåter - og mye materiale til refleksjon. Kort sagt vil Ypsilonsamtaler gi deg muligheten til lå bli litt mer kjent med mange fascinerende mennesker.

En ny episode av Ypsilonsamtaler kommer hver torsdag. Vi er takknemlige for innspill og forslag! Send oss gjerne en e-post!

Tekst: Ivar Flaten
Publisert 06.12.2021
Les også
Drammen og omegn tros- og livssynsforum er en aktiv og oppegående forening. Siden 2007 har DOTL utviklet seg med aktiviteter for å styrke dialog og fellesskap i samfunnet vårt. Gjennom Drammen Sacred, Gjestebud og andre aktiviteter har DOTL satt preg på utviklingen...
Les mer
Like før vi skriver 2022 passerer vi enda en hyggelig milepæl. Statistikken viser at det nå er 12 000 nedlastninger av podkasten Ypsilonsamtaler. Om du ikke har hatt anledning før, kan dunå velge blant 87 vanlige episoder og sju bonusepisoder. Du finner beskrivelser...
Les mer
Jesu fødsel er utgangspunktet for årets store fest. Utallige kunstverk er skapt der denne hendelsen er tema. En av mine store favoritter er bildet av Hans van Honthorst. Med dette bildet vil jeg ønske alle dere som følger Kirkelig Dialogsenter Drammen en...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone