Drammen>Nyheter >Gledelig jul og et fredelig, godt nytt år!
Adoration of the Shepherds / Gjeternes tilbedelse
Adoration of the Shepherds / Gjeternes tilbedelse Foto: Wikipedia: Gerhard von Honthorst

Gledelig jul og et fredelig, godt nytt år!

Julens mysterium griper fortsatt tak og gir håp

Jesu fødsel er utgangspunktet for årets store fest. Utallige kunstverk er skapt der denne hendelsen er tema. En av mine store favoritter er bildet av Hans van Honthorst. Med dette bildet vil jeg ønske alle dere som følger Kirkelig Dialogsenter Drammen en gledelig julehøytid. Håpet og lyset som skinner rundt det nyfødte barnet gir en dyp gjenkjennelse av glede og takknemlighet for nytt liv, for framtid og muligheter.

Omsorgen for liv og felles framtid ligger i kjernen av dialogarbeid og forsoningsarbeid ved ønsket om å se hverandre og forstå hverandre. Vi vet ikke hva framtiden vil bringe, men vi er her for hverandre i all vår ulikhet og mangfoldighet.

Jeg takker for interessen rundt Lönneboseminaret, Drammen Sacred Music Festival, podkasten Ypsilonsamtaler og det andre som har skjedd gjennom året.

Mulighetene og kraften ligger i møtet mellom mennesker. Derfor vil jeg framheve alle de gode samtalene jeg har hatt også gjennom dette året i Ypsilonsamtaler. Siden januar 2020 har jeg snakket med til sammen nesten 100 personer i en ukentlig episode av podkasten. Lytt gjerne til disse kloke og interessante personene som har delt tanker og erfaringer. Jeg ser fram til å fortsette med nye samtaler over nyttår i en sesong nr. tre.

Vi avslutter året 2021 med takknemlighet for alt det fine som har skjedd. Det har vært mange gode møtepunkter og dialogarbeidet har gått sin gang på tross av koronaen som har begrenset virksomheten. Men jeg kjenner også uro og usikkerhet overfor det nye året som kommer. Klarer vi å samle kreftene og finne sammen i gode prioriteringer? Bygger vi fellesskap som kan møte utfordringene vi står overfor? Kirkelig Dialogsenter ønsker å bidra til at det kan skje.

Med dette vil jeg ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Wikipedia: Gerhard von Honthorst
Publisert 22.12.2021
Les også
Drammen og omegn tros- og livssynsforum er en aktiv og oppegående forening. Siden 2007 har DOTL utviklet seg med aktiviteter for å styrke dialog og fellesskap i samfunnet vårt. Gjennom Drammen Sacred, Gjestebud og andre aktiviteter har DOTL satt preg på utviklingen...
Les mer
Like før vi skriver 2022 passerer vi enda en hyggelig milepæl. Statistikken viser at det nå er 12 000 nedlastninger av podkasten Ypsilonsamtaler. Om du ikke har hatt anledning før, kan dunå velge blant 87 vanlige episoder og sju bonusepisoder. Du finner beskrivelser...
Les mer
Jesu fødsel er utgangspunktet for årets store fest. Utallige kunstverk er skapt der denne hendelsen er tema. En av mine store favoritter er bildet av Hans van Honthorst. Med dette bildet vil jeg ønske alle dere som følger Kirkelig Dialogsenter Drammen en...
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone