Drammen>Nyheter>Gledelig jul og et fredelig, godt nytt år!
Adoration of the Shepherds / Gjeternes tilbedelse
Adoration of the Shepherds / Gjeternes tilbedelse Foto: Wikipedia: Gerhard von Honthorst

Gledelig jul og et fredelig, godt nytt år!

Julens mysterium griper fortsatt tak og gir håp

Jesu fødsel er utgangspunktet for årets store fest. Utallige kunstverk er skapt der denne hendelsen er tema. En av mine store favoritter er bildet av Hans van Honthorst. Med dette bildet vil jeg ønske alle dere som følger Kirkelig Dialogsenter Drammen en gledelig julehøytid. Håpet og lyset som skinner rundt det nyfødte barnet gir en dyp gjenkjennelse av glede og takknemlighet for nytt liv, for framtid og muligheter.

Omsorgen for liv og felles framtid ligger i kjernen av dialogarbeid og forsoningsarbeid ved ønsket om å se hverandre og forstå hverandre. Vi vet ikke hva framtiden vil bringe, men vi er her for hverandre i all vår ulikhet og mangfoldighet.

Jeg takker for interessen rundt Lönneboseminaret, Drammen Sacred Music Festival, podkasten Ypsilonsamtaler og det andre som har skjedd gjennom året.

Mulighetene og kraften ligger i møtet mellom mennesker. Derfor vil jeg framheve alle de gode samtalene jeg har hatt også gjennom dette året i Ypsilonsamtaler. Siden januar 2020 har jeg snakket med til sammen nesten 100 personer i en ukentlig episode av podkasten. Lytt gjerne til disse kloke og interessante personene som har delt tanker og erfaringer. Jeg ser fram til å fortsette med nye samtaler over nyttår i en sesong nr. tre.

Vi avslutter året 2021 med takknemlighet for alt det fine som har skjedd. Det har vært mange gode møtepunkter og dialogarbeidet har gått sin gang på tross av koronaen som har begrenset virksomheten. Men jeg kjenner også uro og usikkerhet overfor det nye året som kommer. Klarer vi å samle kreftene og finne sammen i gode prioriteringer? Bygger vi fellesskap som kan møte utfordringene vi står overfor? Kirkelig Dialogsenter ønsker å bidra til at det kan skje.

Med dette vil jeg ønske alle en riktig god jul og et godt nytt år!

Tekst: Ivar Flaten
Foto: Wikipedia: Gerhard von Honthorst
Publisert 22.12.2021
Les også
Nå kan du lytte til den andre episoden av Dialogpodden. Akkurat nå er det Ramadan. Fastemåneden er, for muslimer, en anledningfor å rense sjelen og kroppen, og hjelpe individer med å fokusere på sin tro og fellesskap.I denne sammenheng har en gjeng norske...
Les mer
I den første episoden av Dialogpodden snakker Karoline med sin forgjenger Ivar Flaten om hva KDD har lært av å lage Ypsilonsamtaler og om hva vi håper at Dialogpodden skal bli. Denne episoden ligger ute som siste samtale i kanalen "Ypsilonsamtaler" og er...
Les mer
I samarbeid med Strømsø bykirke tilbyr Kirkelig Dialogsenter Drammen nå medisinsk, rolig yoga som alle kan være med på. Vi møtes hver uke, på torsdager kl. 15.30 i Vigselskapellet bakerst i kirka. Du trenger ingen forkunnskaper, og det er gratis! Velkommen!
Les mer
Relevante saker
Powered by Cornerstone